La Soledad del Cometa, por Luis Rodríguez. KRK Ediciones

El de sempre però ben escrit. Al final resulta que l’art en general i la literatura en particular acaben per tractar sempre els mateixos temes.

Clar que la vida, la què és anodina com la de gresca continuada, es composa de més elements. De vegades fins i tot resulta monòtona. Però del què parlem sempre i tots encara que no en parlem és de l’amor, la mort, el sexe...

Així que si un autor vol tindre un punt guanyat sobre els lectors ha d’encarar-se amb algun dels temes indicats. No tots ho fan, però en general és així.

I després ja ve l’altra cara del punt què es tracta. La forma del contingut.

Luis Rodríguez s’ha atrevit , en una primera novel·la, a donar una ullada a algun dels elements vitals indicats. I se n’ha eixit força bé.

De primer amb el llenguatge. Que és clar, concís i dur. Amb una sintaxi de vegades poderosa i molt justa. També sap crear uns ambients, pèrfids o lluminosos, de valor segur. De vegades en un escuet diàleg ens permet captar fàcilment un ambient. Generalment eixos ambients són aspres i durs.

La vida pareix moure’s en aquesta breu novel·la dins uns territoris marginals què encaixen molt bé per a una obra que podríem ficar dins el corrent aquell del “Bildungsroman”

La divisió en capítols minimalistes no trenca el corrent de lectura. I si li haguérem de posar algun inconvenient o fer una crítica només diríem que, tot i les considerables certeses, al personatge ( el mateix autor? ) li faltaria un poc de definició.

A notar la cuidada i bella edició feta per KRK , cosa a la qual ja ens té acostumats.

Tomàs Escuder Palau

Deja tu comentario